Вітаю Вас, Гість
Головна » Архив новин

Сьогодні, мабуть, чи не в кожного на вустах події, що відбуваються на Сході України. А слово МИР – найбажаніше для всіх. І хоч реагуємо на ці події по-своєму (бо багатьом не до тями, чому так відбувається у ХХІ столітті), але й розуміємо, що там потребують нашої підтримки, в першу чергу моральної. Тому наше сьогодення – постійні акції, операції гуманізму, людяності, добра.

Лист солдату. Саме таку назву мала операція, проведена у школі напередодні Дня української армії. Приємно, що бажаючих підтримати хлопців на Сході виявилося немало. У своїх листах діти передавали вітання зі святом української армії та наближенням Різдвяних свят. А ще чи не у кожному з них були слова: «Повертайся живим!».

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 371 | Додав: Berezhky | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Коли воно сліпуче, "як проміння ясне" а могутнє, "як хвилі буйні". Коли слова – палкі блискавиці. Тоді воно здатне робити чудо і хвилювати найтонші струни людського серця.

Корені українського слова проросли з найдавніших діалектів праслов’янських племен, рясними пагонами розвинулися в часи Давньоруської держави. Древнє слово квітами-перлами розцвітало у найдавніших пам’ятках культури Київської Русі, у полемічних творах, у красному письменстві різних часів. З часу винайдення писемності фактично почався період документальної історії людства. Саме цій події була приурочена літературно-музична композиція «Мово, ти таїна в мені сповита». Усі присутні вкотре мали можливість перегорнути сторінки історії української писемності. А задушевна пісня та поезія з вуст п’ятикласників надали заходу емоційн ... Читати далі »

Переглядів: 511 | Додав: Berezhky | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Швидко відіграло літо свій спектакль й сховалось за ширму. На сцені нова прем’єра  «В гостях у  Осені – чаклунки». А вона приготувала свої  декорації: золоте листя під ногами встелила, уквітчала осінніми барвами сади, музичний супровід у виконанні берізок забезпечила, ось вже й сонце наводить свій прожектор із-за хмар прямісінько у вікна школи.

Осінній марафон у школі розпочався з представлення учнями квіткових композицій. У кожного букета свій сюжет, свій задум. Учні старших класів вразили  патріотичністю квіткових композицій, кожну з яких супроводжували рядки поезії, що зачіпали душу і серце кожного. Учні середньої ланки виявили талант оформлення й декорування квіткових композиції, поєднавши різні елементи, створили композиції, сповнені не тільки краси, а й змістової неповторності. Зрештою, кращими у першому сюжеті осінньої рапсодії виявилися учні 7, 9 та 8 класів.

Наступним сюжетом осіннього спектаклю став конкурс малюнк ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 467 | Додав: Berezhky | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)

          Початок нового навчального року ознаменувався у школі проведенням Олімпійського тижня, у рамках якого пройшло ряд заходів. Розпочався тиждень традиційно – загальношкільною Олімпійською зарядкою. Логічним продовженням тижня стало проведення у кожному класі Всеукраїнського Олімпійського уроку. Та найбільше вражень залишило у школярів спортивне свято для молодших школярів «Олімпійська надія. Позитиву та суперницькому запалу малюків можна було лише позаздрити. Усі вони з не дитячою наполегливістю долали один за другим етапи. Зрештою звання «Олімпійська надія» опинилася в руках «найдосвідченіших» серед початкової ланки – четвертокласників.

          На учнів 5-8 класів чекало також немало сюрпризів, які подарувало спортивне свято «Котиго-рошко». «Переправа через умовне болото», «Паралельн ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 427 | Додав: Berezhky | Дата: 17.09.2014 | Коментарі (0)

          З першими золотими листочками осені поспішає до школярів День Знань – свято,  яке стало доброю традицією у кожній школі. У цей день ми з надією вдивляємося в першокласників, які стануть новим джерелом шкільного потоку, відчуваємо початок нового етапу у своєму житті.

          Цьогорічний першовересень у Бережківській школі став незабутнім. З острахом та цікавість під жовто-блакитним знаменом переступили шкільний поріг дев’ятнадцять першокласників, а поруч з ними з трепетом у серці та Державним прапором в руках Свято останнього першого дзвоника зустріли одинадцятикласники, для яких починаються жнива.

          Багато хороших теплих слів почула гомінка шкільна родина з вуст директора школи Мирослави Матвіївни та сільського голови Ганни Семенівни Красько.  А гучні «Слава Україні! Героям слава!», які не один раз лунали на святі, вкотре піднімали дух патр ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 490 | Додав: Berezhky | Дата: 17.09.2014 | Коментарі (0)

Навесні, коли тануть сніги

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги,

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

 

 

І знов прийшла Шевченкова весна. І в котре у нашій школі стартував поетичний марафон «Весна починається з Шевченка», який став традиційним святковим дійством. Поетичний марафон—це скромна квітка у розкішний вінок пам'яті і слави Т.Г.Шевченка. Поет залишив священні заповіти:

Свою Україну любіть,

За неї Господа моліть…

 

Присутні були зачаровані високим рівнем декламації поезії Великого Кобзаря. Із задоволенням учні переглянули відеопрезентації про цікаві факти з життя поета.

Мелодійним струмком лилися пісні на слова Т.Шевченка «Садок вишневий коло хати», «Зоре, моя вечірняя», «Думи, мої думи», «Не тополю висок ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 493 | Додав: Berezhky | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

 

Театральне мистецтво… У різні часи воно було покликане розважати, виховувати, проповідувати. І всі ці завдання театр успішно виконував, адже його можливості надзвичайні, а сила впливу на людські душу й розум неймовірні.



Театрові неодноразово передрі ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: Berezhky | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)


«Афганський вітер»… Саме під такою назвою 17 лютого у нашій школі пройшов фестиваль військово-патріотичної пісні.

Тема афганської війни завжди зачіпає наші душі і серця. Прониклива, трагічна і героїчна вона переносить нас у ті тривожні часи і у поезії, і у піснях. А щирість, артистизм, мелодійність і чудовий голос конкурсантів вражав і глядацьку аудиторію, і членів журі. Доречі, о ... Читати далі »

Переглядів: 518 | Додав: Berezhky | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)

Кохання – одне з найпрекрасніших почуттів. А день св. Валентина – найромантичніше свято року. Цього дня навіть повітря сповнене коханням. Амури, ангели поспішають поєднати молоді серця, які загубилися серед юрби. Завітали вони у п’ятницю 14 лютого і у нашу школу. І не з порожніми руками, а з розважальною програмою «Кроки до кохання».


Старшокласники, які були організаторами святкового дійства, запросили на вечір відпочинку Святого Валентина, Ангела, казкову Бабу Ягу, які вміло і весело провели конкурсну програму. Зрештою, титул Валентини  та Валентина дня отрима ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: Berezhky | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (0)

Афганська війна героїчна і трагічна не лише із-за обелісків, вона тривала вдвічі довше, ніж Велика Вітчизняна. Вона… потребує глибоко осмислення. Нема такого комп’ютера, щоб водночас здобути всі уроки, які необхідні для суспільства. Тому щороку пам’ять прокручує: було? як було? і чи так це було?.

Чи треба взагалі згадувати про війну? Деякі кажуть, що не треба. Та, мабуть, треба. Треба до тих пір, поки людство спроможне буде сказати: «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробили все, щоб її не було!».


... Читати далі »

Переглядів: 1737 | Додав: Berezhky | Дата: 17.02.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 »