Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Листопад » 30

Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

Саме ряд таких цілеспрямованих заходів проходив у рамках «Місячника правової освіти" упродовж листопада у нашому закладі освіти.

Було організовано зустріч із інспектором ювенальної превенції Дубровицького відділення поліції лейтенантом поліції Лящук Ліною Іванівною та дільничим офіцером поліції лейтенантом поліції Катрук Яною Іванівною, які провели роз’яснювально-профілактичні бесіди з учнями 6-8 класів щодо вчинення правопорушень у підлітковому середовищі. Окрім загальної теорії, під час правової бесіди поліцейські нагадали дітям і основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити чер ... Читати далі »

Переглядів: 290 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Листопад - місяць особливий. Особливою є його четверта субота, коли ми вшановуємо День пам’яті жертв Голодомору. Гаслом цьогорічних пам'ятних заходів у нашому закладі освіти стали слова: "Голодомор - помста за свободу".

Субота 27 листопада 2021 року… Сумний день. Скорботний. Для історії нації – знаковий. Штучно організований і зумисне підтримуваний тоталітарним комуністичним режимом голод в Україні (а також в окремих регіонах Росії і Казахстану) з метою придушення антирадянських настроїв та виступів проти колективізації на селі призвів до величезних втрат та відчутних наслідків для наступних поколінь. Внаслідок того голоду 1932—1933 років близько 3,9 мільйона людей померли (90% із них були етнічними українцями), а 0,6 мільйона через це просто не народилися.

Україна і світ вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932—1933 років. Мільйони загиблих, тисячі ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського нар ... Читати далі »

Переглядів: 301 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

У рамках проведення тижня правових знань 18 листопада в закладі освіти, вчителем Коваль Л. О., було проведено брей - ринг "Юні правознавці ", між здобувачами освіти 9-11 класів. Старшокласникам було запропоновано конкурси: "Розминка", "Як ми знаємо "Основний Закон "?, "Дешифрувальник ", " Казковий герой" , "Конкурс капітанів ", "Гра з вболівальниками". Дітям було цікаво брати участь у конкурсі "Казковий герой", де вони характеризували даний сюжет з правової точки зору. Старшокласники давали змістовні відповіді на запитання в конкурсі "Розминка". Особливу активність школярі виявили в конкурсі "Дешифрувальник". Перемогу в чесній боротьбі здобула команда 11 класу .

Переглядів: 140 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Тепер, коли ми навчилися літати в повітрі, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди. Під таким слоганом у День толерантності педагог-організатор О. Сергеєва провела тренінг з учнями 6 класу "Ти - особливий. Ми - особливі", який мав на меті згуртувати шестикласників, дати їм можливість зрозуміти свою унікальність та унікальність тих, хто перебуває в оточенні; навчити терпимо ставитися до думок і поглядів, які не співпадають з особистими

Переглядів: 165 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

З метою формування в учнівської молоді нетерпимого, негативного ставлення до проявів корупції як суспільно небезпечного явища, та пропаганди принципів правової держави з 02 по 09 листопада було проведено конкурс малюнків «Україна без корупції».

Здобувачі освіти художніми образами та словом виразили небайдуже ставлення до корупції та можливості її подолання в Україні, висвітлювали ганебність заржавілої системи.

Усіх вразила свідомість дітей, а саме їх нетерпимість до корупційних дій та небажання миритися з «цінностями», які наразі панують у світі: жадібність, непрофесіоналізм.

Кращими визнано роботи Олександра Дубини, учня 11 класу (І місце), Вікторії Костючок, учениці 9 класу (І місце), Вероніки Загоровської, учениці 6 класу (ІІ місце), Ольги Деркач, учениці 8 класу (ІІІ місце). Саме роботи цих учнів будуть представлені від нашого закладку освіти на І (відбірковий) етап Обласного етапу конкурсу «Світ без корупції».

Переглядів: 131 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Уже традиційно в День вшанування Нестора Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія - і День української писемності та мови наші здобувачі освіти долучилися до написання XXI Радіодиктанту національної єдності .

Переглядів: 142 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

8 листопада 2021 року у Бережківській ЗОШ І-ІІІ ступенів до Дня української писемності та мови була проведена інтелектуальна гра з теми "Ой яка чудова українська мова!".

У грі брали участь команда "Орли" (учні 8 класу) та команда "Колоски" (учні 7 класу). Учасники виявили гарні знання у конкурсі "Мовне асорті". Сподобався учням конкурс "Народ скаже, як зав"яже", в якому вони активно складали прислів'я. Також залюбки учасники відгадували запропоновані загадки. А як дружно кожна команда виконувала завдання у конкурсі "Знавці фразеологізмів"!

Запам'яталися дітям відповіді капітанів команд, які намагалися одержати найбільшу кількість балів.

У конкурсі "Лексикологія" учні замінювали російські слова українською мовою, шукали до слів іншомовного походження синонімічні українські слова, до діалектних слів, які вживаються у їхньому мовленні, добирали слова літературного походження.

... Читати далі »
Переглядів: 141 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Інклюзивна освіта в сучасному закладі освіти сприяє розвитку різноманітних навичок і соціалізації особистості.

Завдяки ній люди з особливими освітніми потребами можуть відчувати себе частиною суспільства, знаходити друзів і переймати загальноприйняті моделі поведінки.

Звичайні діти, зі свого боку, вчаться приймати однолітків, які не схожі на них, виховують в собі толерантність та терпимість.

Щоб вдало організувати інклюзивне навчання, важливі вчасність та правильність дій усіх учасників освітнього процесу: батьків, інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ), керівника закладу освіти, вчителя інклюзивного класу, асистента вчителя та/або дитини (якщо є потреба). Саме ці важливі аспекти організації інклюзивного навчання у сучасному закладі освіти були розкриті під час зустрічі

Твердюк Тетяни Борисівни, керівника інклюзивно-ресурсного центру з педагогами нашої школи.

Переглядів: 130 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

Вже стало традицією в нашій школі проводити заходи напередодні 14 жовтня - свята Покрови Пресвятої Богородиці, державного свята Дня захисника Вітчизни, Українського козацтва.

Упродовж тижня класні керівники провели виховні години, уроки мужності.

Особливу патріотичну значимість мала участь 5-11 класів в загальношкільному фестивалі-конкурсі патріотичної пісні та строю «Червона калина».

З метою сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу, для 5-7 класів було проведено патріотичний квест "З Україною в серці". Солодкий приз вибороли наймолодші учасники, які подолавши ряд випробувань, набрали найбільшу кількість балів.

Старшокласники мали змогу позмагатися у спортивно-розважальному святі "Козацькі забави". Різноманітні конкурси дозволили визначити найрозумніших, найспортивніших, найорганізованіших - наших одинадцятикласників.

Боротьба за незалежність України продовжується і зараз . На Сході України, на превелики ... Читати далі »

Переглядів: 138 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)

3 жовтня 2021 року в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» до 14 ДПРЧ 5 ДПРЗ (м. Дубровиця) на екскурсію завітали учні Бережківської ЗОШ I-III cт., яким працівники служби порятунку розповіли про діяльність пожежно-рятувальної служби, наскільки важливим для безпечного життя є дотримання відповідних правил поведінки.

Перевірили знання правил пожежної безпеки, і були приємно вражені рівнем знань учнів. Особливо важливу роль така інформаційна діяльність відіграє для підростаючого покоління, адже саме у дитинстві та в підлітковому віці у людини формується правильне ставлення до власної безпеки.

В наш час дуже важливо інформувати молоде покоління про те, як запобігти виникненню біди та як поводитись в екстремальних ситуаціях. З цією метою учням було показано пожежно-рятувальну техніку, обладнання, продемонстровано готовність особового складу до виконання дій за призначенням.

Переглядів: 135 | Додав: Berezhky | Дата: 30.11.2021 | Коментарі (0)