Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Листопад » 30 » Місячник правової освіти
11:59
Місячник правової освіти

Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

Саме ряд таких цілеспрямованих заходів проходив у рамках «Місячника правової освіти" упродовж листопада у нашому закладі освіти.

Було організовано зустріч із інспектором ювенальної превенції Дубровицького відділення поліції лейтенантом поліції Лящук Ліною Іванівною та дільничим офіцером поліції лейтенантом поліції Катрук Яною Іванівною, які провели роз’яснювально-профілактичні бесіди з учнями 6-8 класів щодо вчинення правопорушень у підлітковому середовищі. Окрім загальної теорії, під час правової бесіди поліцейські нагадали дітям і основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути.

Презентацію "Про безпеку дітей в Інтернеті" продемонструвала, з детальним роз"ясненням учням 6 - 9 класів, заступник начальника відділу "Дубровицьке бюро правової допомоги" Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Швець Юлія Сергіївна.

Організація бесід і зустрічей учнів з правоохоронцями є традиційною формою превентивної роботи у нашому закладі освіти, вона дозволяє учням реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і не допускати її в майбутньому.

Щиро вдячні працівникам ювенальної превенції та безоплатної правової допомоги за цікаві та корисні зустрічі.

Свій правовий досвід у соціально-політичному житті козацького суспільства показали учні 9-11 класів у інтелектуальній грі "Щоб козацькому роду не було переводу, присягаєм на вірність Вітчизні й народу!", яку провів учитель правознавства Петрушко Микола Васильович. В запеклій боротьбі, подолавши випробування шести турів, перемогу вибороли учні 11 класу

Упродовж місяця у бібліотеці діяла виставка літератури «З правової скарбнички»;

Практичним психологом Баньковською Л.А. було проведено моніторингове дослідження «Проблеми підліткового насилля в школі» серед учнів 8-11 класів.

Учні 6-9 класів натхненно попрацювали над КТС «Казка на правову тематику». Найкращою визнано роботу учениці 9 класу Костючок Наталії "Мандри у світ права".

Класними керівниками були проведені тематичні виховні години: «Які правопорушення бувають та покарання за їх скоєння?» «Чи можна давати здачі?» «Що робити, коли тебе скривдили», «Закони й правоохоронні органи», «Правова відповідальність неповнолітніх».

Проведення місячника було спрямовано на підвищення правової грамотності підлітків, профілактику правопорушень, орієнтацію учнів на життя в правовій державі, уміння відстоювати свої погляди в рамках законних дій, виховання законослухняних громадян, які поважають інших людей і закон.

Переглядів: 285 | Додав: Berezhky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]