Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Листопад » 30 » "Голодомор - помста за свободу"
11:55
"Голодомор - помста за свободу"

Листопад - місяць особливий. Особливою є його четверта субота, коли ми вшановуємо День пам’яті жертв Голодомору. Гаслом цьогорічних пам'ятних заходів у нашому закладі освіти стали слова: "Голодомор - помста за свободу".

Субота 27 листопада 2021 року… Сумний день. Скорботний. Для історії нації – знаковий. Штучно організований і зумисне підтримуваний тоталітарним комуністичним режимом голод в Україні (а також в окремих регіонах Росії і Казахстану) з метою придушення антирадянських настроїв та виступів проти колективізації на селі призвів до величезних втрат та відчутних наслідків для наступних поколінь. Внаслідок того голоду 1932—1933 років близько 3,9 мільйона людей померли (90% із них були етнічними українцями), а 0,6 мільйона через це просто не народилися.

Україна і світ вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932—1933 років. Мільйони загиблих, тисячі ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського народу — це безпрецедентний злочин у світовій історії. Масштаб цієї трагедії важко осягнути і неможливо зрозуміти. Ім’я їй — Голодомор. Її суть — геноцид. Тож у переддень цієї дати ми не стояли осторонь. У стінах школи були організовані тематична панорама «Забуттю не підлягає», єдиний урок історії «Голодні 33-ті», майстер-клас «Свічка пам’яті» та «Колосок пам’яті». Емоціями суму, жалю і співпереживання був пронизаний увесь день.

Запалімо свічку пам’яті завтра, 27 листопада! Приєднаймося до Всеукраїнської акції, подаруймо своє тепло тим, хто його не відчув вчасно.

Переглядів: 298 | Додав: Berezhky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]