Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 22 » Україна - територія Гідності і Свободи
11:14
Україна - територія Гідності і Свободи

21 листопада увесь український народ окрім Собору Архистратига Божого Михаїла згадували про іще одну знакову подію в житті українського народу – День Гідності та Свободи. Щороку на честь початку  двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року ми згадуємо про тих, хто своїм життя послужив хорошим прикладом для усіх нас.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Для українського суспільства стало очевидним, що країна стрімко рухається до цілковитого авторитаризму з його зневагою до прав людини, тотальною корупцією, свавіллям правоохоронних органів, репресіями та терором. Саме це й змусило українців вийти спочатку на вулиці Києва, а потім й інших міст України.

Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства – до масових мітингів, палаючих шин, "коктейлів Молотова" і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоюючи гідність та свободу, віддали свої життя 106 українців і ще понад 2 тис. отримали поранення.

І це була лише ціна трьох місяців Євромайдану. Злочинна влада, падаючи, зробила все, аби потягти із собою у небуття і Україну, віддавши її на поталу "великому брату". Анексований Крим, війна на Донбасі, яка забрала життя вже понад двох тисяч українських військовослужбовців, шалений супротив корумпованого чиновництва всередині країни, хронічна золота короста олігархату - все це реалії сьогоднішньої України.

Тож стояти осторонь цих подій сьогодні не можна.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.08.2017 №574-р «Про затвердження плану заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні на період до 2020 року», розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 №898-р «Про затвердження плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік» та наказу МОН від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та Методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах» у школі було проведено наступні заходи:

  1. Благодійна акція «Не стій осторонь» по збору овочів (капусти, моркви, картоплі, червоного буряку), круп, сухофруктів, сухих грибів, сала для воїнів АТО і відправлено до Дубровицького військкомату – 17  листопада 2017 року.
  2. Акція  «Лист солдату» (учні 1-4 класів) – з 13 по 17.11.2017 року.
  3. Урок історії «Євромайдан: повернення втраченої незалежності» - 20.11.2017 року, Петрушко М.В., Тушич М.П., 8-11 класи.
  4. Тематична виставка «Майдан та українська національна ідея» - шкільна бібліотека, Покидько Л.М.
  5. Загальношкільна лінійка «Україна – це територія Гідності і Свободи» - 5-11 класи, Сергеєва О.Д., 21.11.2017 року.
  6. Перегляд документального кінофільму «Двадцять свідчень про переможний день протистоянь на майдані» – 10-11 класи, Петрушко М.В., 21.11.2017 року.
Переглядів: 384 | Додав: Berezhky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]