Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 29 » Ми знаємо, ми пам"ятаємо
10:52
Ми знаємо, ми пам"ятаємо

Небесна сотня – безневинна жертва…
Бандитам не сховатись за хрестом
Отим хрестом, де їхня совість мертва
Зрікається і серцем, і чолом…
 

          Час… У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України вони  особливі. На її долю випало багато випробувань. Не раз піднімалася з колін. Побита і вся в ранах, та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей.  Здавалось все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій. Та не так здавалось, як вже сталось.

         ХХІ століття. Листопад 2013. І знову біда. Біда, на яку ніхто не чекав. 21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції за європейську Україну. Спочатку це була виключно мирна акція молоді з гаслами «Україна – це Європа», «Ми – вільні! Ми хочемо в ЄС!».

         А що ж було далі? А далі – не підписання Януковичем угоди про асоціацію. А далі жорстоке побиття студентів в ніч з 24 на 25 листопада. А далі… А далі – покалічені людські тіла та серця, Михайлівський собор, Майдан залитий кров’ю, барикади, шини, Революція Гідності. А далі – Небесна Сотня в небо полетіла.

        Лютий став фатальним для кожного українця і не тільки. Події на Майдані раз і назавжди вкарбували у нашу пам’ять імена людей, які понад усе любили Україну. Сьогодні ці імена помістилися у двох словах – Небесна сотня.

         19 лютого 2016 року. Цей день став символічним для кожного учня і вчителя нашої школи, адже з самого ранку ми розпочали його виконанням державного гімну України. Логічним продовженням стала тематична лінійка-хроніка подій  «…І мовчки сотня непокорених героїв відходила у чисті небеса!» Задушевні монологи, скорботні поетичні рядки викликали сльозу у кожного. Плакали усі – дорослі і малі, дівчата і хлопці – плакали, щиросердно і не ховаючись. У скорботі схилили голови під час звучання усім відомого гімну майдану «Пличе кача по тисині». Кожен розумів, що нам усім болить, що ми не хочемо іще одного Майдану, що ми мріємо при мирне небо над головою. А фінальний акорд, пісня «Ми за мир!» у виконанні квартету дівчат 6 класу, засвідчив нашу небайдужість до сьогоднішніх подій на Україні. 

Переглядів: 437 | Додав: Berezhky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]