Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 18 » День української писемності та мови
12:52
День української писемності та мови

Слова, слова... Вони всі різні:

Тривожні й тихі, радісні й сумні,

Є терпеливі, є жорстокі й грізні,

Лукаві  й чесні, мудрі і смішні...

Красива, багата, образна українська мова. це голос українського народу, це втілення його думки, це саме життя. Українська мова - то великий скарб, який варто знати, шанувати і розумно збагачувати. тож не даремно щороку в листопаді ми згадуємо чудовий день календаря - День української писемності та мови.

Упродовж тижня (з 07 по 12 листопада) діяла тематична виставка у шкільній бібліотеці "Наша мова соловїна", а учнівський та педагогічний колектив школи мали можливість долучитися душею і серцем до українського слова. Розпочався тиждень літературно-музичною композицією "Кращої, ніж рідна, мови не буває". учні 5 та 10 класів нагадали усім присутнім трагічні сторінки в історії становлення української писемності, довели глядацькій аудиторії багатство та милозвучність українського слова умілою постановкою уривка з пєси "Мина Мазайло".

Старшокласники (8-11 кл.) підготували та випустили тематичні стіннівки "Красномовна Україна". Учні 5 та 6 класів змагалися в інтелектуально-пізнавальній грі "У Країні Мовляндії" і продемонстрували справжній батл своїх знань з української мови. А наймолодші школярі (1-4 кл.) стали учасниками конкурсу "Книгоманія".

Ніхто, як кажуть, не залишився поза кадром, адже наша мова варта того, щоб її знали, шанували і берегли.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 1068 | Додав: Berezhky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]