Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
12:40
День української писемності та мови

9 листопада - День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено  1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. 

    У листопаді 1997 р. був виданий указ Президента України "Про День української писемності та мови". У ньому сказано, що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено День української писемності та мови. Свято відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця

    Ми — українці. Живемо у вільній не­залежній державі — Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А вона у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.

   З нагоди цього свята у школі відбувся поетичний марафон, під час  якого прозвучали поезії про рідну мову, про Україну, філософської тематики, історико - патріотичного спрямування.

   Непомітно промайнув час, її Величність поезія об’єднала всіх в єдине ціле. Ніхто не поспішав розходитися, перебуваючи під враженням поетичних рядків.

Переглядів: 435 | Додав: Berezhky | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]