Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Січень » 26 » День соборності України
13:35
День соборності України

Нема   в   світі     кращого    неба,     ніж     небо     України! Воно благословляє нашу Україну, береже у віках її материнську любов. Ми горді зватися українцями. Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля дорога та мила серцю кожного із нас.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ неодноразово переживав як, гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

22 січня 1919 року відбулася знаменна подія в історії українського народу - об'єднання двох суверенних українських держав - Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу, а 22 січня стало Днем соборності України.

Цій події була присвячена тематична лінійка «У єдності – наша сила». Гаслом заходу стали слова: «Тільки разом, моя Україно, ми піднімемось з рабських колін». В ході лінійки прозвучали вірші та пісні про Україну. Десятикласники ознайомили присутніх з хронологією історичних подій січня 1919 року. Кульмінацією свята стала спільна молитва за Україну.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 605 | Додав: Berezhky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]