Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 10

9 листопада - День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено  1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. 

    У листопаді 1997 р. був виданий указ Президента України "Про День української писемності та мови". У ньому сказано, що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено День української писемності та мови. Свято відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця

    Ми — українці. Живемо у вільній не­залежній державі — Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А вона у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.

   З нагоди цього свята у школі відбувся поетичний марафон, під час  якого прозвучали поезії про рідну мо ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: Berezhky | Дата: 10.11.2015 | Коментарі (0)

До Дня захисника України пройшов конкурс строю і пісні "Червона калина". Участь у конкурсі взяли учні 5-11 класів. Кожен клас продемонструва свої уміння чітко і злагоджено працювати у команді, виконувати команди головнокомандуючого. Переможцями стали наймолодші - учні 5 класу, призерами - учні 8 та 7 класів відповідно. Вітаємо переможців!

Переглядів: 371 | Додав: Berezhky | Дата: 10.11.2015 | Коментарі (0)

Український народ, мабуть, як ніякий інший має у своїй скарбниці дуже багато свят: професійних, релігійних, державних чи просто традиційних для когось. Цьогоріч Україна вперше святкувала іще одне своє національне свято  – День захисника України, яке по-праву можна назвати священним. Цей день  символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Та й збігається він з великим релігійним святом Покрови. А ще 14 жовтня – це День українського козацтва,  цей день традиційно вважається днем створення Української повстанської армії. Тож, вибір дати 14 жовтня для святкування Дня захисника України є історичною традицією вшанування українського війська саме на Покрову.  

А у нашій школі традиційним у цей день стало ще й свято «Козацькі забави». «Козацьке лото: на почин», «Перетягування воза», «Козацькі вареники», «Сильні ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: Berezhky | Дата: 10.11.2015 | Коментарі (0)