Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 16

Останній вальс легкий, як дощик ранній. 

Мелодія летить у майбуття.

На бал йдемо ми з корабля «Навчання»,

А з балу – у бездонне море, під назвою «Життя».

І знову 30 травня. Здавалося б звичайнісінький день, який зірвав черговий лист календаря. Та зовсім незвичайним видався цей день для учнів 11 класу, які саме 30 травня 2015 року гордо понесли у світ звання «Випускник Бережківської школи». А й справді, альма – матер попрощалася із 21-єю неперевершеною особистістю. Уроки, перерви, свята і шкільні будні лишилися позаду. Попереду у них – невідомість. Кажуть, що життя – театр, а люди в нім – актори. І кожен, грає свою роль, як знає і вміє. Яку роль зіграють наші випускники - таємниця. Та усі переконані в тому, що кожен із них зробить це достойно. Бо схожих серед них немає. На цьому не один раз наголосили директор школи М.Скумін, класний керівник Н.Загоровська, перші вчителі О.Серг ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 476 | Додав: Berezhky | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

      Ранішній гомін і квіти з вітаннями,

      Барви святкові і зелень рясна –

      Списаний зошит уже до останнього,

      Крапку упевнено ставить весна.

Нарешті, свято! Свято останнього дзвоника! Це особливий день для усіх школярів, учителів, батьків. Адже саме в такий день ми з гордістю можемо поділитися успіхами та перемогами.

Здається, ніби вчора ми всі разом стояли на шкільному подвір’ї, вслухаючись у малинову пісню першого дзвоника, який сповіщав про початок 2014-2015 навчального року. Та час летить невблаганно швидко. І особливо це відчули на святі Останнього дзвоника найстарші учні, для яких прийшла пора залишити стіни рідної альма-матер. Юні, вродливі, по-дорослому серйозні, але щасливі вони не стримували ні посмішок, ні сліз.

Останні настанови і побажання, останні нагороди та відзнаки, а завтра доросле самостійне життя. То ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: Berezhky | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

27 травня учні початкових класів зібралася разом, щоб відсвяткувати Свято прощання з Букварем. Ще недавно батьки та вчителі вважали їх маленькими, безпорадними, беззахисними. Та ось минув всього один рік, і першачки змінилися, навіть трохи подорослішали. Усі вони стали на найпершу сходинку, яку необхідно подолати за рік, прочитали свою першу книжечку.

У святковій залі світло та сонячно, панує  піднесений настрій у першокласників, їхніх батьків та гостей свята. Зі сцени звучать вірші, смішинки, линуть веселі пісні. Школярі звітують чого вже встигли навчитися у школі, їх розважають герої улюблених казок, та нові підручники: Читанка, Рідна мова, Математика.    Зі святом маленьких школяриків привітала Директор М.М.Скумін, батьки та найпочесніший гість – Букварик, який на згадку про себе подарував першокласникам цікаві розмальовки та солодощі.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 389 | Додав: Berezhky | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

Пам’ять про співвітчизників, які віддали життя за свободу і незалежність Батьківщини, з давніх-давен вважається святою у народі. Це пам’ять про людей, перед долею і мужністю яких з глибокою скорботою і вдячністю схиляють голови нащадки.

Минають роки. Рівно 70 спливло з тієї травневої ночі, коли прийшла довгождана Перемога. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.

Виявляючи глибоку шану до загиблих, люди прагнуть зробити все від них залежне, щоб не втратити назавжди імен тих, хто розгромив гітлерівський фашизм і відстояв у кровопролитній війні рідну землю, свою домівку.

Учнівський та педагогічний колектив Бережківської школи також не стоїть осторонь. З нагоди Дня пам’яті та примирення,  70-ої річниці Перемоги у школі пройшла ціла низка заход ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: Berezhky | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

Цьогорічний травень вкотре нагадав про себе словом «Перемога». 70-та Перемога над нацизмом у Другій світовій війні. І вперше для України пам’ятним став день 8 травня як  День пам’яті та примирення, символом якого в усьому світі стала квітка маку, як символ пам’яті жертв Другої світової війни. Тому 8 травня усі школярі та педагогічні працівники школи долучилися до цієї акції і прийшли з прикріпленими до грудей власноруч зробленими маками, дизайн яких вражав навіть бувалих майстринь. Це засвідчило, що ми завжди пам’ятаємо подвиг воєнного покоління, що подарувало нам майже сім десятиліть великого щастя – жити під мирним небом.

Переглядів: 386 | Додав: Berezhky | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

Афганістан… Біль пам’яті і серця... Саме в Афганістані яскраво проявилась спадковість традицій фронтовиків – самовіддана і безприкладна мужність воїнів 80-х. Стає історією афганська епопея. І, мабуть, доводиться осмислювати не тільки, те що забрав Афганістан, які жертви було покладено на його вівтар, але й те, що він дав нашому поколінню.

13 лютого, напередодні дня виведення радянських військ з Афганістану, у стінах школи пройшла тематична лінійка «Афганістан болить в моїй душі», присвячена пам’яті односельця воїна-інтернаціоналіста Михайла Коєти. Щирі задушевні слова ведучих, поезія з вуст школярів-старшокласників, афганська пісня не залишили байдужими нікого.

Ми пишаємося тим, що у нашому селі жив Михайло Коєта, ми горді його мужністю, відвагою та рішучістю.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 553 | Додав: Berezhky | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

Гостини до музею

Нещодавно група учнівської молоді Бережківської ЗОШ I-III ступенів відвідали  історико-етнографічний музей м.Дубровиця. Гостини до етнографічного музею — це унікальний за своїм змістом екскурс сторінками історії рідного краю.

Метою даного заходу було залучення учнівської молоді до вивчення історії свого краю та підвищення рівня  знань, сприяння вихованню патріотизму, поваги до народних звичаїв, традицій.  

Учні з цікавістю слухали змістовну розповідь   директора музею Гром Наталії Миколаївни.

Музей містить три виставкових зали, в яких представлено чимало унікальних експонатів та зібрано багато  відомостей про минуле нашого краю. Особливу увагу привертають найдавніші  знаряддя праці. Цікавою для учнів стала виставка вишиванок та одягу, який носили в давнину, предмети побуту полісян, колекція значків різних періодів, яку передала у музей Коржик Надія Петрівна. ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 375 | Додав: Berezhky | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)